» It is a truth universally acknowledged.....

 ....that a single man in possession of a good fortune must be in want of a wife.
 
Så lyder de första orden i ett av Jane Austens stora mästerverk, romanen Stolthet och Fördom. Det är också öppningsfrasen i den youtube-baserade webb-serien The Lizzie Bennet Diaries, en moderniserad version av fru Austens original. I The Lizzie Bennet Diaries - förkortat LBD - följer vi en tvåtusentalets Lizzie Bennet och hennes videoblogg där hon berättar om sin moders galna matchmaking-klubb, sina systrars upptåg och - såklart - familjens nya bekanta; supertrevlige Bing och den högdragne William.
 
Serien består av 100 korta avsnitt, har ett kul upplägg och är otroligt välgjord. Moderna versioner av gamla klassiker tenderar vanligtvis att vara ogenomtänkta och hålla en sämre kvalitet. Jag blev dock glatt överraskad av den här serien; skaparna Hank Green och Bernie Su har lyckats blanda in rikligt med mer moderna element i historien samtidigt som de lyckas hålla sig nära förlagan - allt detta utan att det hela känns orealistiskt. Eller vad sägs om Mr Bingleys asiatiska alter ego Bing Lee och hans kompis William Darcy, VD för Pemberly Digital?
 
Om du, som jag, är ett superfan av Jane Austens underbara böcker, tycker att Stolthet och Fördom med Keira Knightley är den finaste filmen någonsin, eller bara har lite tid att döda men inte orkar med gamla dammiga klassiker, rekomenderar jag starkt att kolla in LBD. Slänger in första avsnittet här och om det faller er i smaken så ligger en länk till hela listan med avsnitt under videon. Have fun!
 
Love, Anna xxx
 
 
 
» Avsnitt 1 - 100 «

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback